BEEVIROL - 1 lit

25,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

BEEVIROL produs de compania Cirast - Dulcofruct - Biostimulent apicol folosit in cazurile de intoxicare a albinelor cat si pentru stimularea pontei matcii si in general pentru cresterea vitalitati si sanatatii familiei de albine. 

Se administreaza prin pulverizare direct pe albine, dar se poate administra deasemenea si prin sirop. 

PULVERIZARE PE RAME; CREȘTE INSTINCTUL DE IGIENĂ; EFECT ANTIBACTERIAN

BeeVirol este rezultatul cercetărilor făcute de medicii veterinari care au certificat acest produs printr-un brevet de invenție, testat la peste 30.000 de familii de albine.

Produsul are efect antibacterian, fiind singurul produs certificat pentru această utilizare.

Produsul BeeVirol este foarte eficient în lupta împotriva Locii Americane și Europene, oprește dezvoltarea Penibacillus, eliminând stresul pentru albine, crește igiena coloniei, crește vitalitatea și starea clinică a albinelor.

Conține: Aminacuaternara benzyl, excipienți (maltol, propolis, clorură de cobalt soluție, apă distilată)

 

Utilizare:

A se pulveriza uniform pe corpul albinelor și pe puiet 150-250 ml, 1 – 2 aplicații o data la 3 zile, înainte de începerea recoltării active și după încheierea sezonului;

 

Beneficii:                                                       

  • Previne apariția Lotcii Americane și Europene prin stoparea virusului din colonii;
  • Stimulează ponta mătcii;
  • Crește starea generală de igienă;
  • Crește cu 30-40% producția de miere;
  • Menține ritmul de lucru al albinelor.

 

Alte detalii:                                            

Ambalaj: 1 L, 5 L;

Condiții de păstrare: 0°C și +30°C;

Valabilitate: 24 luni

BEEVIROL  

Biostimulator forte pentru albine

Uz Veterinar


COMPOZIŢIE:

Amina cuaternară –Benzyl (C12-C16) alkyl dimethyl ammonium chloride ….........................0,05 parti

Excipienţi ( maltol, propolis, solutie clorura de cobalt, apă distilata ) ad.................................pana la 100 parti


PROPRIETĂȚI Datorita componentelor active pe care le conține, produsul BEEVIROL soluţie orală, are un puternic efect antiviral, antibacterian și biostimulator pentru albinele adulte, puiet şi mătci care dobândesc o mare rezistenţă faţă varoa. BEEVIROL este deosebit de eficient în revigorarea întregii populații de albine din stup, intensifică ouatul la mătci și crește vitalitatea și durata de viață a albinelor culegătoare.

INDICAŢII :

BEEVIROL este un adjuvant deosebit de eficient în profilaxia și combaterea paraliziei virale acute şi cronice, locii americane şi europene și varoa. Administrarea BEEVIROLca biostimulator se aplică imediat în stupinele în care se observă un declin al stării generale a familiilor de albine sau când se suspectează anumite semne de boală apărute în sezonul de cules activ sau în perioadele în care culesul este slab . Administrarea produsului se face la toate familiile de albine din stupină, inclusiv la cele aparent sănătoase. În stupinele în care se efectuează sistematic tratamentul biostimulator cu BEEVIROL, chiar şi în anii cu condiţii mai puţin prielnice pentru apicultură, se obţin producţii de miere mai mari cu circa 35-40 % faţă de stupinele netratate.

BEEVIROL  trebuie administrat fără întârziere, ori de câte ori starea generală de sănătate a stupinei nu este cea mai bună, când se constată apariţia de malformaţii ale aripilor la albinele tinere, când apar semne nervoase la albinele culegătoare, paralizia aripilor şi instalarea fenomenului de depopulare a familiilor de albine, fără prezenţa vizibilă a simptomelor specifice vreunei boli dar și ori de câte ori sursele de hrană sunt reduse.

CONTRAINDICAŢII :

BEEVIROL  nu are nici un fel de contraindicaţii sau efecte secundare negative asupra albinelor, mătcilor şi puietului şi nu produce reziduuri in miere, polen, păstură şi propolis, permiţând obţinerea de produse apicole de cea mai înaltă calitate.

REACȚII ADVERSE Nu s-au constatat

SPECII ŢINTĂ :Albine.

MOD DE ADMINISTRARE ( POSOLOGIE) ȘI DOZE :

BEEVIROL  se administrează prin aspersare ( pulverizare) pe suprafaţa ramelor cu albine şi puiet cu ajutorul unor pompe manuale.

Aspersarea este cea mai sigură şi eficientă modalitate de administrare a acestui biostimulator întrucât, produsul este consumat imediat de albine la care declanşează puternic reflexul de autocurăţire.

Cantitatea folosită pentru o singură administrare este de 150-250 ml pentru o familie de albine. Se recomandă

2-3 administrări de BEEVIROL  la interval de 3 zile.

Întrucât bolile virale şi bacteriene evoluează de multe ori fără simptome tipice de boală, administrarea produsului trebuie făcută şi în perioadele de cules, ori de câte ori randamentul şi starea generală de sănătate a stupinei sunt necorespunzătoare şi în mod deosebit în perioadele în care flora meliferă nu asigură un cules satisfăcător care stresează puternic albinele ce devin mult mai sensibile la boli.

După încheierea sezonului de cules, în vederea pregătirii familiilor pentru iernat se efectuează tratamentul biostimulator de toamnă administrând în zilele călduroase 150-250 ml BEEVIROL prin aspersare pe corpul albinelor şi puietului.

La familiile la care s-a făcut tratamentul biostimulator de toamnă, se constată o mortalitate redusă în perioada de iernat şi stimularea ouatului timpuriu la mătci. La controlul stupinei după primul zbor de curăţire se găsesc în medie 3-4 rame cu puiet compact pe toată suprafaţa ramelor.

Pentru perioada de iernat, turtele de zahăr sau şerbet se prepară cu un adaos de circa 150-250 ml

BEEVIROL pentru o familie de albine.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ.

Aspersarea produsului trebuie să se facă pe cât mai multe rame cu populație mare de albine și puiet.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE :

  • Nu lăsaţi la îndemâna copiilor!
  • Se va păstra la temperatura de 5-40°C, ferit de lumina solară şi de îngheţ.
  • Se va păstra în ambalajul original.
  • A nu se folosi după data de expirare menţionată pe etichetă.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ :

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse, trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

TERMEN DE VALABILITATE : 2 ani.

ALTE INFORMAŢII:

Produsul este ambalat în canistre din polietilenă de 1litru, 5 litri,  închise cu dop rotativ cu sigiliu degradabil la deschidere .
Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review