Decristalizator miere AS 222

540,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Decristalizator pentru miere din INOX , cu control de temperatura digital si afisaj electronic.

Inaltime tija - 40 cm

Diametru incalzire 20 cm

Putere 350 W


Temperatura de lucru se poate regla digital in plaja 30 C....85C.  Evident ca nu este nevoie de 80C pentru a decristaliza mierea, dar acest decristalizator se poate folosi si la alte aplicatii precum pasteurizarea sucurilor naturale, unde sunt necesare temperaturi de 77-82C. 

In general, pentru decristalizarea mierii, cu grija pentru a nu creste gradul de HMF se fixeaza teperatura de lucru in jurull valorii de 40C. Odata setata temperatura, aceasta poate varia in plaja 38-44 C, fiind stabilizata din ce in ce mai bine de senzor si controller-ul digital, pe masura ce sonta intra tot mai mult in miere. 


Spre deosebire de alte tipuri de decristalizatoare, care au un element de incalzire central din care pleaca niste "aripioare" radiatoare, decristalizatoarele din gama AS executa incalzirea mierii pe o suprafata extinsa si constanta. Astfel, se evita incalzirea excesiva a mierii intr-un singur punct central de unde sa radieze caldura catre margini, evitandu-se in acest fel cresterea continutului de HMF si implicit distrugerea calitatilor naturale ale mierii.  Spirala de incalzire, avand un diametru mare, asigura un transfer termic eficient pe intreaga sa suprafata. 


Modul de lucru: 

  • in prima faza se scufunda decristalizatorul in miere, aproximativ 5 cm, pana ce sonda senzorului (tija verticala de langa talpa rezistentei) va fi scufundata in miere. 
  • daca mierea este complet cristalizata, fie se va sapa un locas in mierea tare, care sa asigure scufundare rezistentei si a senzorului iar mierea scoasa se pune deasupra, fie se toarna peste rezistenta miere lichida pana se acopera senzorul. 
  • Se trece la conectarea aparatului la reteaua de curent si stabilirea temperaturii de lucru


Setarea temperaturii de lucru:

  • se baga decristalizatorul in priza, moment in care afisajul va arata temperatura ambientala.  
  • Se apasa tasta SET si cu tastele sageti se va fixa temperatura de lucru. 
  • Se apasa iarasi tasta SET pentru confirmarea temperaturii. 
  • Se va aprinde un led mic pe afisaj, langa temperatura, led ce indica faptul ca rezistenta incalzeste. 

ATENTIE: - nu se va tine decristalizatorul in priza, daca nu este scufundat in miere. !  Acest fapt poate duce la incalzirea excesiva si arderea rezistenteti de incalzire. 


In timpul decristalizarii, se va avea in vedere mentinerea permanenta a verticalitatii decristaliaztorului, pentru a nu cadea intr-o parte, lucru ce poate duce la iesirea acestuia din masa de miere. Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review