0745383789 / 031-2263853  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  office@fermaapicola.ro

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg

  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
  • Poze FACELIA - Seminte Facelia -1 kg
 
 


FACELIA - Seminte Facelia -1 kg

Pret: 30,00 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 19% - 2017 de 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Seminte de Facelia - O planta deosebit de importanta in apicultura. Are o perioada de inflorire deosebit de lunga, de pana la 30 zile si secreta atat polen cat si nectar in cantitati deosebit de ridicate ce pot varia in functie de umiditatea din sol sau de temperatura mediului.
Asigura in stupina un cules de intretinere constant pe o perioada lunga de timp sau un cules important daca se cultiva pe suprafete mari.

Facelia se poate cultiva, in 2-3 cicluri de-a lungul unui an, pe aceeasi suprafata, planta asigurand auto-insamantarea. 

Floarea de facelia are o inflorescenta sub forma de spic lateral, inflorescente ce se deschid treptat de-a lungul perioadei de inflorire

CULTURA FACELIEI:

Insamantarea Faceliei se poate face primavara timpuriu, incepand cu luna Martie, in functie de conditiile metoe locale, sau in oricare alta perioada din sezonul vegetativ (Martie - August), tinandu-se cont de faptul ca are nevoie de 30-35 zile pana la inceperea infloririi si de tot atat pentru perioada de inflorire. Tinand cont de acest lucru, apicultorul poate semana Facelia astfel incat sa ii acopere anumite goluri de cules. Facelia este rezistenta la seceta dar secretia este mult mai abundenta in conditii umiditate. Astfel daca se poate iriga acest lucru va fi in beneficiul plantei si al apicultorului. 


Se poate semana incepand cu luna martie si pana in august: semanat in martie inflorire in mai; semant in aprilie inflorire in iunie; semanat in mai inflorire in iulie; semant in iunie inflorire in august;semanat in iulie inflorire in septembrie.

Facelia este rezistenta la boli si seceta (provine din California, SUA), este un erbicid natural (sufoca buruienile), este un ingrasamant si fixator de azot deosebit.

Nu este pretentioasa fata de sol si conditiile meteorologice. Ramane inflorita circa 40 de zile deci chiar si daca avem un an ploios sau rece se pot obtine productii mari de miere si polen.  

Mierea este de culoarea mierii de tei, gust dulce, placut, cristalinizeaza greu. Se obtin foarte mari cantitati de polen.

Produce nectar pe tot parcursul zilei, chiar si in zilele cele mai calduroase din iulie.

Cultura de faceliei este similara celei de Lucerna: arat, discuit sau combinator, semanat cu 10 kg/ha la adancimea de 2 cm, distanta intre randuri de 25  cm.

Cultura de facelia se autoinsamanteaza: dupa uscarea florilor cultura se discuieste in vederea inglobarii in sol, urmand ca in 10-15 zile de la prima ploaie (sau irigare) sa rasara din nou.

Erbicidare: inainte de semanat cu erbicid total Roundup.  Inainte de semanat, dupa ce s-a discuit pamantul (combinator, freza, etc) cand buruienile sunt vizibile si au frunze se erbicideaza cu erbicid total, buruienile se vor ingalbeni si vor muri. Dupa aceasta se poate discui din nou si apoi semana. 

In cazul unui grad de îmburuienare foarte ridicat, măsura cea mai eficientă de combatere o reprezintă aplicarea unor erbicide care se folosesc pentru combaterea buruienilor in cultura de lucerne, rapita sau sfecla de zahar.


0745383789 / 031-2263853 - Comenzi telefonice
Luni - Vineri 08:30 - 18:30; Sambata 08:30 - 14:00; Duminica INCHISDetalii produs


Categorie: SEMINTE PLANTE MELIFERE

Greutate produs: 1 kg.Produse similare