0745383789 / 031-2263853  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  office@fermaapicola.ro

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze NUTRITIA SI NOSEMOZA - ASPECTE NOI SI VECHI IN INGRIJIREA ALBINELOR

  • Poze NUTRITIA SI NOSEMOZA - ASPECTE NOI SI VECHI IN INGRIJIREA ALBINELOR
  • Poze NUTRITIA SI NOSEMOZA - ASPECTE NOI SI VECHI IN INGRIJIREA ALBINELOR
 
 
Pin It


NUTRITIA SI NOSEMOZA - ASPECTE NOI SI VECHI IN INGRIJIREA ALBINELOR

Pret: 30 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA Carti de 5%, Costurile de livrare nu sunt incluse

NUTRITIA SI NOSEMOZA - ASPECTE NOI SI VECHI IN INGRIJIREA ALBINELOR


O carte a colectivului format din Dr. in med. vet.  Daniel Cristian Popovici, Dr. in med. vet.  Adrian Balint si Conf. dr. Olimpia Mihaiela Colibar. 

O carte cu un profund caracter stiintific, tratand aspecte de imediata actualitate ce afecteaza sau intereseaza in mod direct lumea apicola, de la apicultor hobist pana la cel profesionist. 

Subiectele de cea mai mare importanta atinse in aceasta carte ar fi: nutritia albinelor, sindromul CCD, scaderea longevitatii albinelor, scaderea rezistentei la intoxicatii sub-clinice repetate cu diverse pesticide, parazitozele albinelor, Nosema Ceranae si Nosema Apis. 

Cartea a aparut ca urmare a nevoii si curiozitatii autorilor, specializati in stiinte veterinare si de nutritie a animalelor, de a avea la dispozitie informatii exacte si detaliate de nutritie a albinelor si apoi informatii de nou aparutul sindrom CCD precum si evolutia nosemozei in alte sezoane decat eram obisnuiti, pornind de la constatarea ca literatura romana de specialitate este relativ saraca in date, iar cele care exista sunt extrem de dispersate, cele mai multe fiind vechi, uitate, izolate si lipsite de atentia si valorificarea cuvenita din partea apicultorilor. 


Editia a II-a revazuta si adaugita, iesita de sub tipar la Editura Brumar din Timisoara in anul 2015. 

Cuprins:


cap 1.Caracteristici biologice si de nutritie ale speciei APIS MELLIFICA

  1.1 Sistematica speciei APIS MELLIFICA

   1.2 Ontogeneza, digestia si metabolismul la specia A. Mellifica

   1.3 Caracteristici Biologice si comportamentale

   1.4 Notiuni de zootehnie cu aplicatii in apicultura

   1.5 Cerintele nutritive ale familiei de albine

cap 2. Sursele de substante nutrititive pentru specia A MELLIFICA

    2.1 Aprecierea valorii zonei de cules a unei stupine sau " Balanta Melifera"

    2.2 Caracteristicile principalelor produse rezultate din apicultura

    2.3 Produsele folosite in alimentatia albinelor, altele decat cele rezulatate din apicultura

cap 3. Organizarea hranirii familiilor de albine

    3.1 Situatii in care se impune suplimentarea alimentatiei la familia de albine

    3.2 Evitarea poluarii mierii cu substante folosite in hranirea albinelor

cap 4. Microsporidiozele abinelor

4.1 Descrierea si importanta microsporidiilor

4.2 Caracteristici morfologice si structurale ale microsporidiilor

4.3 Incadrarea filogenetica a microsporidiilor

4.4 Nosema Albinelor

cap 5. Aspecte de actualitate ale ingrijirii si nutritiei la albine


0745383789 / 031-2263853 - Comenzi telefonice
Luni - Vineri 08:30 - 18:30; Sambata 08:30 - 14:00; Duminica INCHIS

 


Detalii produs


Categorie: CARTI APICULTURA

Greutate produs: 1 kg.

Producator: Editura BRUMAR



Produse similare