Rama din plastic - 1/1

12,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Beneficii

• Folosind ramele din plastic, poti economisi mai mult timp liber, singura manopera fiind doar ceruirea, eliminandu-se astfel asamblarea ramelor, gaurirea, insarmarea, montarea fagurilor, etc, operatiuni care sunt foarte mari consumatoare de timp.

• Fagurii nu se deformeaza si nu se rup in timpul transportului si a centrifugarii.

• Rozatoarele si moliile nu rod fagurele. Dar ascest aspect nu inseamna ca ceara crescuta poate ramane fara protectie. Aceasta se poate proteja cu produsul "Certan" , produs ce ofera o protectie a cerii impotriva moliilor, pentru o durata de pana la 1 an. 

• Reducerea costurilor de productie este cel mai important aspect care caracterizeaza folosirea acestor rame si este explicat prin:
- refolosirea ramei fara inlocuirea foitei de fagure
- NU necesita cuie pentru asamblare, nici sarma pentru insarmare
- in lipsa culesului, albinele nu vor putea roade fagurii in dreptul sarmei de armare etc.

Instructiuni de utilizare

Inainte de prima utilizare, se recomanda acoperirea suprafetelor fagurelui cu un strat de ceara prin pensulare sau aspersare cu ajutorul unui trafalet (material sintetic, NU burete), dupa care rama se va introduce in cuib sau magazie - dupa caz.

Reformarea fagurilor in care au fost crescute mai multe generatii de puiet, se face prin simpla razuire a cerii cu ajutorul unei dalti, atunci cand temperatura mediului este mai mica de 8 grade Celsius.  Apoi rama din plastic este ceruita iarasi, cu o pelicula proaspata de ceara. 

Din practica s-a observat ca cu cat este mai groasa pelicula initiala de ceruire a fagurelui din plastic, cu atat mai repede este luata in crestere rama, acest aspect fiind explicat prin faptul ca albina are la dispozitie o cantitate de ceara pe care o poate remodela si folosi la cladirea peretilor celulelor. 

Dezinfectarea ramelor se poate face cu generatorul de aburi.

Dimensiunile ramelor sunt: 

  • inaltime - 300 mm
  • lungimea leatului superior - 470 mm 
  • lungimea leatului inferior - 435 mm 
  • latime (hoffman) - 36 mm

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review