0745383789 / 031-2263853  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  office@fermaapicola.ro

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze THYMO VARO SAN

 
 
Pin It


THYMO VARO SAN

Pret: 30 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 19% - 2017 de 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

THYMO VARO SAN

Brichete ecologice pentru calmarea albinelor si controlul parazitului Varroa.  

Thymo Varo San este un produs revolutionar fabricat dintr-un amestec atent controlat de biomasă selectionata și timol. Contine componente exclusiv naturale, o biomasa din ace de pin, impregnate cu un amestec de uleiuri de Thymol, Eucalipt, extract de Lavanda si ierburi medicinale. 

Timolul, continut in Thymo Varo San,  este un produs natural,  extras din plante medicinale. Timolul se regaseste deasemenea in mod natural și in miere si alte ingrediente naturale.

Cimbrul de camp (Thymus vulgaris sp.) si Cimbrisorul (Thymus serpyllum), din care se extrage timolul, sunt plante cautate intens de albine, florile lor generand nectar, au un miros placut si deasemenea sunt cunoscute de om inca din vechime, fiind folosite in medicina populara ca un remediu pentru proprietatile lor antiseptice. 

In acelasi timp, timolul s-a dovedit un foarte bun agent natural de lupta impotriva parazitului Varroa si a fost reconuscut si recomandat la nivel european pentru folosirea in profilaxia si combaterea varoozei atat in apicultura BIO cat si in cea clasica. 

Astfel, produsul Thymo Varo San, dezvoltat de Prof. Dr. Kanstandin Trickovic (Bis - SRB),  a fost medaliat la salonul de inventica EUREKA de la Bruxel, in anul 1999, obtinand doua medalii de aur si doua de argint. 


FOLOSIRE:


Thymo Varo San nu inlocuieste tratamentele principale impotriva Varroa, ce se aplica conform schemei de tratament aprobate pentru fiecare stupina, ci le completeaza cu suces. Un lucru foarte important: datorita continutului sau de elemente exclusiv naturale ce se gasesc deasemenea si in mierea de albine, Thimo Varo San se poate folosi tot timpul anului, inclusiv in timpul culesurilor, cand avem suspiciunea de infestare masiva cu Varroa si nu putem administra nici un alt tratament, conform schemei de tratament aprobate pentru stupina. 


Un pachet de Thymo Varo San, contine 20 tablete (brichete) comprimate, impachetate cate 2 bucati intr-o punguta sigilabila.

Se pot folosi dintr-o data 1  tableta, sau mai multe (in functie de numarul de stupi pe care intentionam sa ii tratam, o tableta fiind indeajuns pentru 15-20 stupi.  Astfel, pungurta ce contine tabletele se taie cu foarfeca, se scot tabletele

Se aprind cu flacara deschisa, intr-un afumator (unul mic sau mediu, ca si dimensiune) si se lasa pana se aprind bine, apoi se inchide capacul afumatorului.  Fumul rezultat va fi unul puternic si placut de timol, cu un efect de linistire al albinelor si in acelasi timp cu efect direct de combatere a Varroa. 


Tabletele vor arde mocnit timp de aproximativ 15 min, degajand in tot acest timp vapori de timol, timp in care se pot da aproximativ 600 de "fumuri" cu afumatorul. Pentru aplicarea asupra unui stup se folosesc aproximativ 30 de "fumuri" / stup odata.   


Momentul de administrare al Thimo Varo San este cel mai bine sa fie ales seara, cand toate albinele sunt in stup. Dupa administrare, urdinisul stupului nu trebuie sa fie inchis, fumul generat va umple tot volumul stupului si va actiona asupra albinelor si a Varroa.  Rezultatul se poate verifica pe tabla fundului anti-varroa sau pe hartia de control. 

Repetarea administrarii se face de minim 3 ori, preferabil de 5 ori, la un interval de 5 zile intre fiecare aplicatie. 


Thymo Varo San nu este toxic pentru albine sau pentru om, avand componente exclusiv naturale, neffind necesare masuri speciale de protectia la administrarea lui. Nu lasa reziduuri in produsele apicole, timolul fiind gasit in mod natural in mierea de albine. 


Eficienta produsului Thymo Varo San a fost dovedita de nenumarati apicultori din intreaga lume. 


Perioada de valabilitate a produsului este nelimitata, atata timp cat se pastreaza in ambalajul primar (folie de plastic).  Produsul este sensibil la impact si presiune.  


Nu este toxic nici pentru oameni, nici pentru albine. Nu sunt necesare nici un fel de măsuri de precauţie/protecţie. Produsul a fost testat de Institutul de Sanatate Publica si Institutul Veterinar de specialitate din Nis (SRB). 

Thymo Varo San nu lasă reziduri în produsele apicole sau poate doar neînsemnate cantităţi de timol. Eficacitatea timolului este dovedită de nenumăraţi autori şi apicultori din întreaga lume.


0745383789 / 031-2263853 - Comenzi telefonice
Luni - Vineri 08:30 - 18:30; Sambata 08:30 - 14:00; Duminica INCHIS

 


Detalii produs


Categorie: Stimulenti apicoli

Greutate produs: 0.2 kg.

Producator: ALTULProduse similare