20%

VAROSTOP - set 10 benzi

20,00 RON (TVA inclus) 25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere


VAROSTOP este un medicament de uz veterinar, produs al companiei Primavet - Sofia, continand un insecticid de contact, Flumetrin , un piretroid sintetic, fiind extrem de eficient in lupta impotriva acarianului  Varroa, cu o eficienta ce poate atinge 98 % in cea de a 35-a zi de tratament. 


VAROSTOP se prezinta sub forma de benzi subtiri din lemn,  impregnate cu Flumetrin, impachetate cate 10 benzi per cutie, benzi ce se introduc in stup intre rame. Fiecare banda este impregnata cu 3.6 mg de Flumetrin. 


ApiLifeVar se deconteaza in cadrul Programului National Apicol, fiind certificat in Romania drept tratament impotriva varrozei.


ADMINISTRARE:

#VAROSTOP Se administreaza in interiorul stupului, benzile din material lemnos impregnate cu Flumetrin se introduc intre rame. 

Doza depinde de puterea familiei de albine, astfel:

  •   - Pentru profilazia varozei se aplica 1-2 benzi
  •   - Pentru tratamentul varozei se aplica 2 benzi la familiile slab dezvoltate (roi) sau slab infestate si 4 benzi la familiile normal dezvoltate. 

Benzile se aplica in timpul sezoanelor de primavara sau toamna, plasandu-se intre fiecare 2 rame in treimea superioara a ramelor.  

Benzile vor fi mentinute in stup 35 zile dar nu mai mult de 6 saptamani. 

VAROSTOP nu se va folosi in timpul culesurilor principale de miere si nici nu este aceptat in apicultura BIO


AVANTAJELE FOLOSIRII VAROSTOP

- eficiență ridicată, cu efect de deparazitare 
- aplicată în primăvară și în toamnă, aplicarea implicand o singura interventie in stup
- inofensiv albinelor, matcii și puietului, acceptat și fără efecte secundare;
- nu sunt influențate de condițiile de temperatură și de umiditate în cuib;
- nici un factor de stres pentru familia de albine atunci când este folosit corect
- substanta activa - Flumetrinul, nu dedermina crearii rezistentei parazitului la aceasta. 
- productivitatea familiilor de albine este crescută ca urmare a tratamentului și durata de viață a albinelor se prelungește;
- permite o dozare precisă și eficacitate maximă atunci când sunt aplicate simultan de către apicultorii în regiuni mari, cu familii de albine;
- tratarea sistematică se realizează prin efectul de contact asupra albinelor pe o perioadă de 35 de zile, a acarianului Varroa destructor prin dozare ușoară și precisă cu mai puține manipulări ale apicultorului;
- tratarea familiilor de albine de două ori pe an - în primăvară pentru a face albinele să se concentreze eforturile asupra colectării mierii și în toamnă, pentru a permite ghemului să treacă iarna mai ușor;

Recomandam a se consulta prosepectul produsului PROSPECT inainte de folosire si a se cauta sfatul medicului veterinar de circumscriptie. 

Produsul se elibereaza pe baza de reteta. 


IMPORTANT:


ACESTA ESTE UN PRODUS DE UZ VETERINAR CE SE VA ELIBERA DOAR IN CONDITIILE PREVAZUTE DE LEGE, PE BAZA DE RETETA TIPIZATA SAU NOTA DE COMANDA VIZATE DE MEDICUL VETERINAR, DOAR STUPINELOR INREGISTRATE DSV. 

PENTRU FORMULARUL "NOTA DE COMANDA" VA RUGAM SA IL DESCARCATI DE AICI:

Detalii

Greutate
0.1 kg
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review