Vopsea pentru stupi - Albastru

35,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Vosea ecologica pentru stupi, pe baza de apa - Legno Forte

Vopsea pur-acrilica flexibila, pe baza de apa, pentru protectia si decorarea suprafetelor din lemn, recomandata pentru vopsirea stupilor, a elementelor de constructii si obiectelor din lemn utilizate in apicultura

Vopseaua nu are miros neplacut, se usuca rapid si formeaza pelicule elastice care adera bine la suprafata lemnului si ii confera rezistente foarte buna la praf, umezeala, intemperii si radiatii solare. 

Nu contine solventu sau pigmenti periculosi pentru sanatatea albinelor. 

Fiind un produs destinat folosirii in apicultura, vopseaua este disponibila exclusiv in culorile sesizate de albine, respectiv alb, galben, albastru si verde. 

Utilizari tipice

Vopseaua este recomandata pentru acoperirea tuturor suprafetelor din lemn intalnite in apicultura: stupi, lazi, suporti, pavilioane, remorci, magazii, garduri, mobilier, etc.  Vopsirea interioara a stupilor nu este necesara, protectia interioara fiind asigurata de albine prin acoperire / impreganre cu ceara si/sau propolis. 

Instructiuni de aplicare

Pregatirea suprafetelor: 

Lemn nou: se curata si se slefuieste suprafata de vopsit. Se astupa zonele deterioarate cu chit colorat si se slefuiesc dupa uscarea chitului. Praful format se indeparteaza cu o carpa umeda. 

Lemn vechi: se indeparteaza straturile de vopsea veche cu aderenta proasta, folosint o perie sau un burete din sarma. Se chituiesc gaurile sau crapaturile, dupa uscarea chitului se slefuieste iar prafgul se curata cu o carpa umeda. 

Mod de aplicare

Produsul se omogenizeaza inainte de aplicare. 

Se poate aplica prin pulverizare, cu pensula sau rola.

Se recomanda aplicarea 2-3 straturi de vopsea. Pentru primul strat, produsul poate fi diluat cu pana la 15% apa curata si rece. Intre straturi este necesar un timp minim de uscare de 3 ore (in conditii normale).  Uscarea finala se realizeaza in circa 24 ore de la aplicare. 

Vopseaua nu se aplica pe suprafetele tratate cu ulei. 

Produsul nu se aplica la tremperaturi mai mici de 17 C sau mai mari de 35 C, sau in conditii de ploaie. 

Putere de acoperire: 

aproximativ 12mp / lit / strat, in functie de metoda de lucru, natura suprafetei acoperite si gradul de finisare a acesteia, conditiile atmosferice. 

Compozitie: rasini pur-acrilice, pigmenti rezistenti la exterior, aditivi. 

Este ambalata la cutii de 0.63 lit (0.9 kg), cantitate necesara pentru acoperirea a aproximaticv 7.5 mp / strat. 


Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review