Adeziv placute de opalit

19,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Adeziv pentru placutele de opalit din selac natural

Adeziv facut din fulgi de selac natural diluat in solutie alcoolica, pentru o buna fixare a placutelor din opalit pe spatele matcilor. 


Selacul a fost folosit ca adeziv din prima faza cand s-a inceput marcarea matcilor, pentru fixarea placutelor colorate din opalit, recunoscut fiind pentru calitatile lui in aceasta privinta.  Ulterior s-a trecut la lipirea placutelor cu o solutie pe baza de acetona sau alt diluant, din motive mai practice, acest adeziv fiind mult mai ieftin si mai la indemana. 

Ulterior s-a observat ca adezivul pe baza de diluant imprima un miros artificial asupra matcii, miros ce persista datorita continutului artificial, avand un efect de respingere a matcii in cazuri extreme sau de diminuare a prezententei feromonului acesteia in stup. 

Drept consecinta s-a revenit la folosirea adezivului pe baza de selac natural diluat in alcool. Alcoolul fiind pur asigura o evaporare imediata, fara nici un reziduu, asigurand uscarea selacului si lipirea placutelor foarte facil.  Astfel, dupa evaporarea alcoolului si uscarea selacului, nu mai raman nici un fel de mirosuri si se elimina riscul afectarii sau respingerii matcii. 


Shelacul este o rasina 100% naturala, ce se extrage dintr-un gandac (Kerria lacca) ce traieste in padurile din Thailanda si India. Era din antichitate si este inca, folosit la lacuirea lemnului, indeosebi la producerea mobilierului de lux. Fulgii se dizolva in alcool etilic pur, care prin evaporare lasa o pelicula fina, continua si lucioasa.


Produsul este fabricat in Slovenia si este dedicat apiculturii. 

Ambalat la sticlute de 4ml si cu aplicator din lemn pentru placutele din opalit. 

NOTA:  lacul se poate usca sau ingrosa datorita evaporarii alcoolului etilic. Acest lucru nu afecteaza cu nimic calitatile produsului, el se poate readuce la consistenta dorita prin adaugarea catorva picaturi de alcool ori de cate ori se constata ca s-a ingrosat.  Chiar si la o uscare totala lacul se poate re-dizolva cu alcool si folosi in bune conditii. 


Produsul este 100% natural si biodegradabil 


Ambalat la sticlute ce contin 4 ml de shelac. 


Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review