CANTAR APICOL GSM - INOX

2.100,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Cantar apicol cu modul GSM integrat pentru raportarea zilnica a evolutiei stupului. 

Pretul afisat este pentru cantar standard, fara acumulator, incarcator, senzori aditionali (umiditate, sonda temperatura, GPS, antena externa, etc). Cantarul se poate echipa cu toti acestia sau doar partial conform dorintei clientului. 

Cantarul trimite rapoarte zilnice catrea un telefon sau mai multe, in functie de setarile facute, pe baza unei cartele SIM de date.  Nu se plateste nici un abonament lunar / anual pentru acest cantar, apicultorul poate folosi cea mai simpla cartela SIM, cea mai ieftina de pe piata, pe care o poate incarca cu puncte doar pe perioada sezonului apicol. 

Cantarul este deosebit de util pentru apicultura, mai ales pentru apicultorii care stau la o oarecare distanta de stupina si nu au posibilitatea verificarii permanente a starii stupului.  Astfel, cu acest cantar pot primi  zilnic rapoarte de evolutie a stupinei, stiind cand anume incepe un cules, cand s-a terminat, daca stupul a roit (cantarul sesizeaza o cadere brusca de greutate), care este plusul total de miere pana la un moment dat, etc...  

Deasemenea pentru cei care merg in pastoral, cantarul este util pentru a sti cand anume incepe un cules, pentru a muta sau nu stupina. Astfel un stup cu acest cantar, amplasat in zona unde se astepta un cules iminent (ex. Tei), poate indica cand a inceput sau daca a inceput culesul, in vederea mutarii intregii stupini. 

Cantarul poate fi dotat cu senzori de contact, in vederea monitorizarii sigurantei atat a cantarului propriu-zis cat si a stupinei. Senzorul de contact se poate monta intre cantar si stupul asezat pe acesta, iar in momentul in care cineva rau-voitor misca stupul de pe cantar, acesta trimite imediat un semnal de alarma catre apicultor. Senzorul de contact se poate deasemenea monta pe usa pavilionului, legat la cantar si daca cineva deschide usa pavilionul prin efractie, atunci cantrul emite deasemenea un semnal de alarma catre apicultor. 

Cantarul poate fi dotat cu diversi alti senzori optionali, ca de exemplu: senzor de temperatura si umiditate externe, sonda de temperatura interna (in stup), senzor de GPS pentru localizare, antena PSM externa, panou solar pentru reincarcarea acumulatorului, etc.. 

Cantul este disponibil in 3 versiuni - Standard - cu corpul metalic vopsit in vopsea neagra. Zincat - cu corpul protejat impotriva coroziunii prin zincare in baie termica. INOX - corpul cantarului este confectionat in intregime din INOX. Toate versiunile sunt livrate fara acumulator si fara incarcator, acestea putand fi achizitionate separat tot de pe pagina www.fermaapicola.ro sau din alte surse. 

Raportul zilnic se poate face in 2 moduri:

  • MODE 1 - cantarul este mereu in asteptare si cu o comanda (mesaj TEXT de pe telofon - "MEASURE") face cantarirea in acel moment si o trimite inapoi apicultorului. Totusi, acesta este modul in care se consuma cea mai multa baterie, cantarul fiind in asteptare in permanenta. Din acest motiv este recomandat sa fie folosit in acest mod cand cantarul este conectat la o sursa externa de curent (panou solar, masina, priza). In acest mod de operare cantarul urmatoarele date (a se vedea poza de mai jos): Numele cantarului  / greutatea neta (miere marfa acumulata), tara (greutatea totala a componentelor  stupului, a ramelor si a familiei de albine), DI - daily income - aportul in ziua aceea de nectar, sau sporul zilnic, intensitatea semnalului GSM, temperatura externa si nivelul bateriei. 
  • MODE 2 - cantarul este in sleep mode, facand 4 cantariri zilnice (ora 08, 12, 16, 20 -  sau asa cum este programat) iar la ora 20:00 trimite raport catre apicultor cu toate cele 4 masuratori zilnice. In acest mod de operare, cantarul cantarul consuma foarte putine resurse si poate utiliza o baterie pana la 3-4 saptamani.  Comunicarea cu cantarul de la distanta (re-programare, scimbarea modului de raportare, etc) se poate face doar intre orele 20:00 si 20:30. In acest mod de lucru, cantarul raporteaza toate elementele descrise la MODE1 plus cele 4 cantariri in cele 4 momente ale zilei, asa cum este programat. 

EXEMPLU RAPORT IN MOD 1: 

RAPORT MODE 1   


EXEMPLU RAPORT IN MODE 2: 

    

 Programarea cantarului se poate face foarte simplu, fie prin comenzi SMS TEXT, printr-un set de comenzi descrise in manualul de lucru al cantarului, fie prin modul de comunicare bluetooth cu telefonul mobil. 

Cantarul se livreaza cu garantie de 1 an. 

Pretul nu include acumulator si incarcator, acestea se livreaza separat. 


Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review