Cutie Nicot

130,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Cutie Nicot simpla

Cutia Nicot este piesa principala in sistemul de obtinere a matcilor fara transvazare, sistem inventat si brevetat de firma franceza Nicot. 

Astfel, pentru folosire se vor urma pasii: 

In partea din spate, cutia Nicot, se va echipa cu celulele Nicot (numite si "cupule" sau "cupoline") de preferat pe pe toata suprafata (110 buc). 

Cu 2-3 zile inainte de inceperea procesului de crestere a matcilor, cutia Nicot echipata cu celule se introduce intr-o rama, de preferinta crescuta de curand si se fixeaza bine.  Se introduce in stup, in prealabil se poate unge putin cu miere pentru a atrage albinele sa o linga si sa o curete, cutia capatand astfel mirosul stupului. 

In ziua in care se doreste inceperea cresterii matcilor se prinde matca si si introduce in cutie (in partea din fata, unde este gratia Hanneman) si se inchide cu dopul cutiei. Se introduce cutia inapoi in stup si se lasa pentru 24 ore. 

Dupa 24 ore se verifica cutia pentru a vedea daca a fost ouata. Daca ouatul nu este multumitor, se mai lasa inca 24 ore. 

Se elibereaza matca si se scoate rama cu cutia Nicot. Cu ajutorul port-cupulelor se scot celulele pe rand si se fixeaza in suporturile de bloc in rama de crestere si se introduce mai departe pentru luarea in crestere in starter. Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review