Maturator INOX 300 kg

1.700,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Maturator miere model german, cu capac, cleme de inchidere si canea pentru scurgerea mierii. Prevazut cu manere laterale si 2 ambutisari circulare pentru rezistenta.

Calitate deosibita a finisarilor si a executiei, fiind un produs din gama lux. 

Maturatoarele se folosesc la depozitarea mierii intre extragere si imbuteliere, depozitare ce poate tine de la cateva zile, pentru limpezirea mierii, pana la cateva saptamani, in vederea maturarii acesteia. 

limpezirea mierii, se face imediat dupa extractie. In procesul de extractie in masa mierii se inglobeaza multe particule solide mici (polen, ceara, etc) dar si o cantitate insemnata de bule de aer. Aceste bule de aer si particulele solide vor iesi la suprafata incet-incet, in decurs de cateva zile dupa incarcarea mierii in maturator, sub forma unei "spume" ce poate fi colectata si indepartata usor.  Mierea se va extrage din maturator prin caneua acestuia, din partea de jos a maturatorului, astfel prevenindu-se tulburarea mierii din nou. 

Daca mierea a fost extrasa inainte de a fi total capacita, sau intr-o perioada mai ploioasa, ori pur si simplu continul de apa este destul de ridicat, atunci este necesara o maturare a mierii, pentru a preveni fermentarea ulterioara a acesteia.

Maturarea mierii in maturator, presupune stocarea acesteia pentru o perioada mai lunga de timp, intr-o incapere curata, incalzita si ventilata, in vederea eliminarii, prin evaporare, a unei cantitati de apa din miere ajungandu-se astfel la un continut de apa in miere de maxim 18%. 

Cantitatea de apa in miere se poate verifica doar cu un refractometru special facut si calibrat pentru miere. AICI - REFRACTOMETRU


Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review