MICOSTOP - puiet varos - 1 lit

185,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

DOAR PENTRU UZ PROFESIONAL 

 

MICOSTOP - in noua sa formula - din anul 2017 - pentru administrare direct in siropul albinelor. 

PROSPECT AICI:


Din anul 2017, compania Chemicals Laif  (Italia), producatorul MICOSTOP si a unei game largi de produse pentru apicultura (Api Laif Var,  Api-Bioxal, etc), a imbunatatit formula produsului MICOSTOP, pentru a putea fi administrat direct in hrana albinelor.

Astfel tratamentul ajunge mult mai rapid in hrana larvelor si implicit actionand direct asupra larvelor ce ar putea fi afectate de Ascosferoza. 


DESCRIERE:

MICOSTOP este un supliment nutritiv lichid, pentru albine, bazat pe uleiuri  esentiale naturale de Cimbru (Satureia hortensis)  in solutie apoasa, ce se adauga in operatiile de hranire si completare a rezervelor de hrana ale  albinelor, dar in special a acelor familii cu semne vizibile de Ascosferoza (boala puietului varos).


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:

Se amesteca 10 ml MICOSTOP cu 500 ml sirop de zahar.  Se agita bine pentru o dizolvare completa a produsului in sirop si o uniformizare corespunzatoare a amestecului. Spuma formata la suprafata va disparea dupa aproximativ 10 secunde.  Amestecul rezultat se va administra albinelor in hranitor. Se va repeta administrareade cel putin 3 ori in decurs de 1 saptamana (la fiecare 2-3 zile) mai ales in sezoanele de primavara si toamna cand temperatura medie este peste 12C. Daca familia este foarte slaba (2-3 rame in primavara), cu puternice  semne de ascosferoza, este posibil ca produsul sa nu mai aiba efect, datorita cantitatii scazute de albina doica ce ar trebui sa hraneasca produsul larvelor, caz in care se recomanda distrugerea familiei, pentru a preveni raspandirea bolii (ex. prin furtisag pasiv in stupina).  


PRECAUTII IN FOLOSIRE:

MICOSTOP se va administra familiilor de albine doar in absenta magaziilor de recolta.

In prezenta bolii (ascosferoza), se va curata intotdeauna fundul stupului inainte si dupa perioada de  administrare, pentru a preveni reinfectia.

Se vor elimina ramele cu evidenta urme de Ascosferoza. Nu se va folosi in administrarea  produsului hranitorul de podisor, ci doar cel tip uluc. 


COMPOZITIE:

 -  5%: ulei esential de Cimbru;

 - 20%: polysorbat 20 (Sorbitan monolaurate);

 - solutie apoasa

 

 


Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review