Topitor ceara cu abur - electric - 10 rame

2.500,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Topitor ceara cu abur pentru reformarea ramelor si topirea cerii. 

Alimentat la 220V, putandu-se topi odata cate 10 rame. 


Mod de lucru: 

Topitorul electric se bazeaza pe incalzirea apei pana la fierbere, cu ajutorul unei rezistente electrice, pentru producerea aburului in vederea topirii cerii si a ramelor. 

Atentie - NU se va porni niciodata topitorul inainte de a se umple cu apa. Nerespectarea acestei conditii poate duce la arderea (topirea) imediata a  rezistentei aparatului. 

Pasul 1 - pregatirea topitorului - se va turna apa in topitor pana cand apa va iesi pe conducta de prea-plin aflata in lateralul aparatului. Doar in acest moment putem conecta aparatul la o sursa de curent si il putem porni. 

Pasul 2 - pornirea topitorului - acesta se conecteaza numai la o sursa de curent (220V) legata la pamant (impamantare), pentru protectia operatorului. Se va regla potentiomentrul pentru temperatura de 105 C - foarte putin peste temperatura de fierbere a apei. Se introduce in lacasul sau tava de colectare a cerii, tinand cont ca gaura de pe fundul acesteia sa corespunda tevii de scurgere a cerii. . 

Pasul 3 - folosirea topitorului - Se introduc ramele in interiorul topitorului. Daca se doreste topirea cerii brute sau a fagurilor din ceara stransi, acestia se pun direct in tava de colectare a cerii. Se pune capacul topitorului si se asteapta pana cand apa va fierbe, produce abur si va topi ceara. In acel moment ceara topita va incepe sa curga, impreuna cu apa (abur condensat) prin teava laterala dse colectare a cerii si se va colecta intr-un recipient corespunzator. 

Pasul 4 - curatarea si re-umplerea topitorului - Cand se observa ca scurgerea cerii a incetat si va iesi doar apa, se considera ca intreaga cantitate de ceara din rame a fost extrasa si se poate deschide topitorul.  Atentie la deschiderea capacului, tinand cont ca se lucreaza cu apa si vapori fierbiniti, acest lucru necesita o atentie sporita din partea oparatorului si purtarea unui minim de echipament de protectie (Manusi, sort, cizme). Inaintea deschiderii capacului se deconecteaza aparatul de la sursa de curent.. Se desface capacul si se scot ramele deja topite. Se scoate si tava interioara de colectare a cerii si de separare a reziduurilor si se curata de reziduurile colectate. Foarte important: dupa fiecare ciclu de topire se completeaza cantitatea de apa din interior, pana la iesirea pe conducta de prea-plin. Se reintroduce tava interioara de colectare a cerii si a reziduurilor si se umple iarasi topitorul cu rame / ceara. Se pune capacul si se re-conecteaza la sursa de curent.  

Ciclul se reia. 


Curatarea si stocarea - dupa fiecare folosire topitorul se curata cu apa calda si detergent. Se curata mecanic (spaclu) eventuale resturi de ceara sau reziduuri de cera. Se clateste si se lasa la scurs.  Se va stoca intr-un mediu uscat (magazie, deposit, etc), departe de accesul rozatoarelor pentru a preveni deteriorarea cablurilor electrice de catre acestea. 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review