ABEJAR - Spray

34,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

ABEJAR - Spray:

Este un produs sub forma spray, pentru o aplicare usoara, ce se foloseste in apicultyura pentru prinderea roilor ce scapa din stupina, ca urmare a procesului natural de roire.  ABEJAR creste sansele ca odata roiul plecat din stup, sa se duca si se aseze intr-o locatie aleasa de apicultor (cosnita, stup, roinita, etc). In acest sens se folosesc, impreuna cu ABEJAR, ceea ce se numesc "stupii capcana".

In fiecare an, apicultorii pot pierde din stupina  o insemnata forta productiva sub forma de roii generati in timpul perioadei de roire. O modalitate de a profita si de a beneficia de acesta "forta" esta de a prinde sau de a capta roii respectivi. 

Prinderea roilor se face de catre apicultor, fie prin metode specifice apiculturii de prevenire a plecarii roilor (stolonare, spargere, scoatere din roit, etc), fie prin prinderea roilor ce ai iesit deja din stup. Acest lucru implica faptul ca apicultorul sa fie la fata locului in permanenta si atent la situatia din stupina. 

Pentru situatiile in care apicultorul nu este prezent, se poate folosi ABEJAR, in vederea pregatirii terenului, pentru prinderea roilor zburatori. Acestea se pun cu ceva timp in locatii, pentru a fi depistate de albinele cercetas, cu mult timp inaintea plecarii efective din stup. 

Astfel se apeleaza la "stupii capcana", reprezentati de stupi goi, (roinite sau nuclei), in pozitii strategice, pe linia de zbor a stupinei, intr-un loc insorit, cu orientare a urdinisului pe directie predominant sudica, la o inaltime de 20-50cm fata de sol. .  In interiorul stupilor capcana se pune un fagure cladit, gol, sanatos. In cazul în care stupul este nou, ardeți în interior cateva foi de ziar sau o mână de paie, astfel încât focul sa dea un miros neutru stupului si in acelasi timp va deschide fibra lemnului, favorizand patrunderea mai bine a atractivului ABEJAR. 

Folosire ABEJAR:

Se agita bine flaconul inainte de folosire

Ridicați capacul și pulverizati usor (nu apăsați timp îndelungat), de la aproximativ 30 cm distanță, pe pereții interiori ai stupului, umarul de asezare al ramelor si placuta de zbor / urdinisul.
Repetați, dacă este necesar, la fiecare 7-10 zile.

Intregul continut al spray-ului (300ml), trebuie sa ajunga la impregnarea a 15 stupi (aprox 20 ml /stup). 

Masuri de precautie:

Aerosol extrem de inflamabil. 

Recipient sub presiune, poate exploda dacă este încălzit. Poate provoca o reacție alergică la nivelul pielii. Păstrați departe de căldură, suprafețe fierbinți, scântei, flăcări deschise și orice altă sursă de aprindere. Nu fumați nu si nu pulverizați spe o flacără deschisă sau o altă sursă de aprindere.  Nu perforati si nu incinerati, nici chiar dupa folosire completa  - pericol de explozie si / sau improscare. Protejați de lumina directa Soarelui, nu lasati in masina inchisa si expusa la Soare. Nu expuneți la temperaturi de peste 50 ° C.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Nu respirați spray-ul. Utilizați numai în aer liber sau într-un loc bine ventilat.
Îmbrăcămintea de lucru contaminată nu poate fi scoasă din locurile de muncă. Purtați mănuși / îmbrăcăminte / ochelari de protecție / mască de protecție.
În cazul contactului cu pielea: spălați cu multă apă și săpun. În caz de iritare sau erupție cutanată, consultați un medic. Eliminați conținutul / tubul gol, în conformitate cu reglementările locale, regionale, naționale sau internaționale.
În caz de accident, consultați serviciul medical de informații toxicologice. 

Are un continut de peste 30% hidrocarburi alifatice. Contine Citral, ce poate provoca sau reacții alergice

Prezentare:

Flacon presurizat continand 300 ml aerosol. .Detalii

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review