Afumator electric

90,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Afumator model american sau european cu actionare electrica (ventilator pentru suflarea aerului). 

Dotat cu tavita de ardere, optional poate fi dotat si cu cilindru interior. Fabricarea acestui afumator este din tabla de INOX si maner din plastic. 

Alimentat  cu 4 baterii AAA (bateriile nu sunt incluse). Actionarea se face de la un buton prevazut pe maner iar ventilatorul  produce un fum constant in urma arderii combustibililului interior. 

Astfel, motorul si ventilatorul incorporate in maner, inlocuiesc burduful afumatorului clasic.  Cele 4 baterii confera afumatorului o autonomie foarte mare, ventilatorul avand un consum extrem de redus, 

Folosirea afumatorului se face prin aprinderea acestuia in mod clasic, ca orice afumator, alimentarea lui cu combustibil, diferite forme, adaugarea unui somoiog de iarba verde deasupra, pentru filtrarea fumului de scantei si cenusa care inevitabil ies pe gura afumatorului si inchiderea capacului.  Pentru a afuma slbinele se apasa pe butonul incorporat ergonomic in maner, ventilatorul este pornit si afumatorul incepe sa scoata fum. 

Acest sistem cu ventilator si baterii ajuta foarte mult apicultorul si in procesul de aprindere al combustibilului, deoarece se aprinde, se porneste ventilatorul si fluxul de aer constant ajuta mult la intetirea flacarii si obtinerea jarului necesar arderii ulterioare. 

In caz de deterioarare a oricarui subansamblu motric (motor, ventilator, buton, etc), afumatorul se poate echipa foarte usor cu un burduf clasic prin simpla demontare a manerului si montarea unui burduf cu 2 holtz-suruburi. 

In functie de disponibilitate si stocul existent, acest afumator se poate livra atat in varianta modelului american (cu capac conic) cat si in varianta modelului european (cu capact rotund ambutisat). 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review