Furetto - model original Italia

1.450,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Furetto

este un produs al firmei italiene Gremigni, fiind primii care au adaptat sistemul de fogger-e, folosit la controlul insectelor, pentru folosinta in apicultura. 

Se bazeaza pe principiul nebulizarii amestecului de substanta activa (Amitraz) cu ulei de parafina, la temperatura inalta.  Amestecul se face la o dozare bine stabilita, pentru o dispersie maxima in stup.

Acest aparat a fost primul care a revolutionat modul de tratare a stupilor, atat din punct de vedere al eficientei cat si a vitezei de lucru.  Practic, un stupar poate administra tratamentul unei stupine de 100 familii, in circa 15-20 min. O diferenta majora fata de sistemul clasic de administrare cu benzi de ardere, in care pentru o stupina similara, durata de administrare se putea lungi pana la 3-4 ore !  In afara de acest lucru, stupii nu mai trebuiesc inchisi dupa fumigare. 

In mod eronat, in practica, se recomanda spre folosire diferite substante, precum lichid de aprins carbunii, gaz, gaz lampant, lichid de gratar, etc, etc. Totusi producatorul recomanda un singur agent - ULEI DE PARAFINA.   Folosirea oricarui alt produs duce la infundarea serpentinei aparatului sau, mai grav, la afectarea familiei de albine prin introducerea unui produs foarte volatil, la o temperatura foarte ridicata in stup, fapt ce creaza un risc de autoaprindere in stup. 

In mod normal, "gazul lampant" are temperatura de autoaprindere (punctul  la care o substana se poate autoaprinde fara o sursa de aprindere) la aproximativ 270C.  Aceasta temperatura este foarte apropriata de temperatura la care se incalzeste teava aparatului Furetto, de unde si riscul de autoaprindere a gazului lampant in interiorul stupului.  Ca si companratie, uleiul de parafina, nu are un punct de autoaprindere. 


Astfel, urmand recomandarile producatorului, conditionam garantia aparatului Furetto, de folosirea stricta a uleiului de parafina de buna calitate si nu a altui produs. In acest sens, punem la dispozitia clietilor nostrii un ulei de parafina cu o puritate inalta,  de folosinta cosmetica si farmaceutica, certificat pentru a intra in contact direct cu alimentele.  Certificatul de conformitate si analizele de calitate ale uleiului pot fi puse la dispozitia clientilor la cerere.  GASITI AICI ULEI DE PARAFINA ULEI DE PARAFINA,

FOLOSIRE: 

Pregatirea aparatului: se desurubeaza "paharul" rosu al aparatului (locasul buteliei).  Se pune in acesta butelia cu gaz (butelie de camping, se gaseste la orice magazin de profil sau la magazinele de materiale de constructie). Se insurubeaza la loc "paharul" rosu, in acest fel se perforeaza si se monteaza butelia.  Se verifica daca nu sunt scapari de gaze, caz in care se interzice cu desavarsire folosirea aparatului.  Pentru a preveni producerea oricarui accident, recomandam folosirea buteliilor cu gaz care au si supapa incorporata. 

Pregatirea amestecului: Conform, indicatiilor producatorului, se poate folosi cu Furetto amestec de Taktic cu ulei de parafina in proportie de 5% (50 ml Taktic : 1 lit ulei) + 50 ml apa demineralizata. (sau 5 ml Taktic la 100 ml ulei + 5 ml apa).  Se amesteca foarte bine lichidele, energetic, pana se obtine o emulsie stabila.  Aceasta se va folosi imediat. 

In functie de cantitatea folosita si de numarul de stupi, se va folosi fie recipientul galben, fie cel mic interior. 

Este foarte important ca medicul; veterinar de circumscriptie sa fie consultat inainte de a folosi aparatul, consideram ca este foarte necesar consultarea cu acesta inaintea efectuarii tratamentului, pentru ca medicul, in urma stabilirii gradului de infestare, sa stabilieasca schema de tratament, substanta folosita,  modul si conscentratia de administrare. Tratarea albinelor fara consultul medicului veterinar poate duce la mortalitati in stupina sau tratamente aplicate incorect.

Pornirea: Dupa instalarea buteliei si a recipientului cu amestec, se porneste aparatul astfel: se aprinde un chibrit sau bricheta sub sita arzatorului. Se invarte usor robinetul de gaz. Flacara se va aprinde automat. Se asteapta incalzirea aparatului pentru aproximatic 2-3 min si apoi se poate incepe tratamentul. 

Tratamentul: Se va introduce teava aparatului pe urdinis si se apasa butonul o singura data. Amestecul va intra in serpentina si se va evapora instantaneu, intrand in stup. Nu recomandam inchiderea urdinisului.  Pentru un bun tratament recomandam urmatoarele: se sa trateze stupii in lipsa puietului. Daca exista puiet se va urma o schema de tratament cu repetare cu o frecventa stabilita de medicul veterinar. Se va efectua tratamentul numai cand temperatura externa depaseste 8C, de preferat seara tarziu sau dimineata foarte devreme cand albinele sunt toate in stup. Se va administra un singur jet (o singura apasare a butonului) per fiecare stup. Amestecul de ulei de parafina si substanta acti\va se va pregati doar imediat inaintea folosirii. Se vor trata toti stupii, in absenta magaziilor de recolta. IMPORTANT:

Dupa fiecare folosire, aparatul necesita o spalare a serpentinei, pentru a preveni orice depunere sa cristalelor de Amitraz, fapt ce ar conduce la infundarea definitiva a aparatului. 

Curatarea se face la rece, dupa fiecare folosire prin spalare cu alcool tehnic (izopropilic).  Alcool Izopropilic gasiti AICI

Curatarea se face astfel: dupa terminarea tratamentului se opreste flacara aparatului si se asteapta racirea acestuia (3-5 min).  Se coate recipientul cu amestecul de ulei de parafina si substanta activa, se goleste. Se umple recipientul cu cca. 150 ml alcool izopropilic, se monteaza recipientul (fara a se reaprinde focul!) si se pompeaza intreg continutul de alcool prin teava aparatului. 


Protectie: Atentie - in timpul tratamentului sita arzatorului este extrem de incinsa putand cauza arsuri la atingere.  Instalarea buteliei cu gaz se va face in aer liber, in lipsa oricaror surse de aprindere (flacara deschisa, scantei, subrafete incinse). In timpul pregatirii amestecului si a folosirii aparatului este necesara folosirea echipamentului de protectie constand in manusi, protectie vizuala (ochelari, vizeta), protectie respiratorie adecvata (masca sau semi-masca), imbracaminte din bumbac ce acopera mainile si picioarele. 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review