OXI-STRIP - 20 benzi impregnate cu acid oxalic si glicerina

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

OXI-STRIP reprezinta o alternativa de inlaturare a Varroa, prin intermediul actiunii acidului oxalic.

Un pachet contine 20 benzi cu acid oxalic si glicerina

Acest produs se bazeaza pe aciunea mecanica a acidului Oxalic asupra parazitlor varroa, pe un suport de carton si  in amestec cu glicerina vegetala. 

Are o actiune de control a  parazitilor din stup, aplicandu-se o singura data si avand o rata inlaturare a parazitilor de pana la  95% si in anumite conditii putand chiar atinge o eficienta de 99.9%, dupa rezultatele  cercetarilor.  Acest lucru nu exclude totusi re-infestarea familiei, ulterioar aplicarii. 

Este o modalitate excelenta pentru a controla dezvoltarea parazitilor, atat toamna, cat si primavara.

Caracteristica consta in faptul ca substanta activa (acidul oxalic) este un acid organic, ce se gaseste in mod natural si in miere.  Acidul Oxalic  NU este consumat de albine inlaturandu-se astfel orice risc de intoxicare/otravire, sau oricare efecte secundare, actiunea acestiua fiind pur mecanica. 

Compusul este unul biologic, care poate fi folosit oricand, chiar si in perioada de recoltare a mierii, fara a lasa reziduuri in produsele apicole din stup.

Acest produs nu dezvolta rezistenta, deoarece actiunea acidului Oxalic este una mecanica si nu chimica, astfel, prin umplerea albinelor cu micro-cristale de Acid Oxalic, acestea ranesc parazitul, inlaturandu-l mecanic de pe corpul albinei. 

Glicerina vegetala are rolul de fixare, de liant, al acidului Oxalic pe corpul albinei precum si una de atragere si mentinere a apei in zona micro-cristalelor de AO, crescand astel aderarea acestora la corpul albinelor, prin gradul ridicat de higroscopicitate a glicerinei. 

Actiunea benzilor poate dura intre 15 si 20 de zile.  Dupa aceasta perioda benzile vechi se inlatura si se inlocuiesc cu altele noi. tratamentul consta in 2 aplicatii (total 8 benzi / stup). 


Ingredientele: acid oxalic, glicerina vegetala si benzi filtru. Pentru un un efect ridicat, recomandam sa folositi benzile, cate 4 benzi odata,  precum in imaginea de prezentare produs: aplicati benzile pe ramele 2,3,4 si 8 ale stupului.

MARKETING OF THIS PRODUCT TO THE FRANCE MARKET IT IS NOT POSSIBLE AS DIRECTLY INSTRUCTED BY THE FRENCH ANMV.  

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review