API LIFE VAR

12,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

ApiLifeVar este un medicament de uz veterinar, cu specia tinta albinele, reprezentand un tratament BIO Antivarroa reprezentand alternativa naturala in profilaxia varoozei la albine (Varroa Jacobsoni, Varroa Destructor). 

PROSPECT AICI

Se prezinta sub forma de tablete evaporante, impregnate cu uleiuri esentiale cum ar fi Timolul, Eucaliptul, Mentolu si Camforul. 

ApiLifeVar este folosit atat in apicultura ecologica, fiind recomandat de toate organismele de certificare BIO,  cat si in apicultura clasica, in vederea reducerii cantitatilor de substante chimice intruduse in stup.

ApiLifeVar se deconteaza in cadrul Programului National Apicol, fiind certificat in Romania drept tratament impotriva varrozei. (NOTA: pentru a se asigura decontarea prin PNA se vor folosi numai produse legal importate in tara, cu eticheta in limba Romana si cu mentiunea autorizatiei de comercializare nr 160145 emisa de catre ICBMV pentru comercializarea in Romania).  Plicurile cu Api Life Var care nu au eticheta in limba Romana, au fost importate ilegal in Romania si nu vor fi decontate prin PNA. 

Experienta de mai multi ani de folosire a produsului, precum si numeroase studii la nivel national si international a institutelor si structurilor competente, demosntreaza inalta eficienta a produsului ApiLifeVar care garanteaza o scadere a varoozei de peste 90%

Aplicarea tratamentului cu ApiLifeVar, presupune urmatorii pasi: 

 • se deschide plicul (fiecare plic contine 2 tablete evaporante) 
 • se ia O TABLETA care se va imparti in 4 sferturi egale. 
 • se deschide stupul si se pozitioneaza fiecare bucatica in colturile de deasupra ramelor
 • se inchide stupul si se lasa sa se actioneze produsul timp de 6-7 zile, in functie de temperatura externa. 
 • se repeta tratamentul de 4 ori (pentru acoperirea unui intreg ciplu de puiet), administrandu-se de fiecare data cate o tableta. 
 • resturile de tablete se inlatura doar la sfarsitul perioadei de tratament. 


Recomandari: 

 • tratarea de efectuaeaza in acelasi timp la toti stupii
 • pentru evitarea riscurilor de furtisag se recomanda mentinerea uniformitatii marimii familiilor de albine in stupina
 • se recomanda introducerea in stup a produsului dimineata ori dupaamiaza cand sunt temperaturi mai scazute ce nu favorizeaza o evaporare imediata a substantelor volatile
 • se foloseste in perioadele anului (de obicei sfarsit de vara sau taomna devreme) cand temperatura in aer nu depaseste 30 C. In cazul in care temperatura depaseste 30 C, se recomanda obisnuirea prealabila a albinelor cu mirosul, prin introducerea unei bucati mici de produs in stup cu o zi inainte de tratament. 
 • Se va evita folosirea produsului la temperaturi mai mici de 15C - datorita scaderii eficientei de tratament, sau la temperaturi de peste 40C  - existand riscul ca albinele sa se agite 
 • Se va efectua tratamentul de preferat in absenta magaziei cu miere. 


IMPORTANT:


ACESTA ESTE UN PRODUS DE UZ VETERINAR CE SE VA ELIBERA DOAR IN CONDITIILE PREVAZUTE DE LEGE,

PE BAZA DE RETETA TIPIZATA SAU NOTA DE COMANDA VIZATE DE MEDICUL VETERINAR, DOAR STUPINELOR

INREGISTRATE DSV. 

PENTRU FORMULARUL "NOTA DE COMANDA" VA RUGAM SA IL DESCARCATI DE AICI:Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review