Descriere

APIGUARD GEL

FILM PREZENTARE APIGUARD GEL


APIGUARD GEL este un produs sofisticat, pe baza de Thymol, patentat de VITA-Europe, folosit in tratamentul si profilaxia varozei la albinele melifere.

Se bazeaza pe eliberarea de lunga durata si controlata a Timolului in interiorul stupului, asigurandu-se un dozaj corect al cantitatii de vapori la un moment dat in stup. 

Se prezinta in produs gata preparat, in tavite din aluminiu ce contin cate 50 g gel fiecare (la packet de 10) 


Compozitie:
Tavita cu 50 g gel contine 12.5 g timol
Carbopol EZ1 (acid poliacrilic), trietanolamina, apa purificata

Indicatii:
Produsul este recomandat in tratamentul varoozei albinelor produsa de Varroa destructor.

Contraindicatii:
Nu sunt cunoscute.

Reactii adverse:
Este posibila o usoara agitatie a coloniei in timpul tratamentului. Ocazional, la temperaturi mai ridicate, poate aparea reducerea activitatii la puiet in timpul perioadei de tratament; aceasta este trecatoare, neavand efecte asupra dezvoltarii coloniei.

Apiguard nu are nici un efect negativ asupra omului, coloniei de albine (fie puiet, fie albine adulte)

Specii tinta:
Albinele

Mod de administrare:
Tratamentul in stup: se fac doua aplicatii cu cate 1 tavita de fiecare data, la un interval de 14 zile cu doza de 50 g gel. Se vor face maxim 2 tratamente pe an.  Deci consumul pentru un tratament este de 2 unitati (tavite) iar pentru un an (2 tratamente), concumul total este de 4 tavite. 


Metode de administrare: se deschide stupul, se exfoliaza capacul tavitei de Apiguard lasand un colt al foliei lipit de tavita. Plasati tava deschisa central, cu fata in sus. Asigurati-va ca exista suficient spatiu (0.5 cm) intre varful tavitei si scandura stupului. Inchideti stupul. Dupa 2 saptamani inlocuiti prima tava cu una noua. Lasati produsul in colonie pana tava se goleste. Eficacitatea tratamentului poate atinge cote maxime daca produsul este folosit la sfarsitul verii dupa culesul mierii. In cazul infestarii mai severe, produsul poate fi utilizat pe parcursul primaverii cand temperatura este peste 15˚C

Recomandari privind administrarea corecta:
Nu tratati in timpul culesurilor principale de miere, pentru a evita alterarea gustului mierii. Timolul este un produs continut in mod natural in miere, totusi, un exces poate duce la o "parfumare" a mierii, de aceea se recomanda folosirea acestuia in afara perioadei de cules.  Cel mai recomandat este ca cele 2 tratamente sa se faca unul primavara, inainte de a adauga magaziile de recolta si inca unul toamna, dupa ce am dat jos magaziile de recolta. 

Tratamentul poate fi aplicat imediat dupa indepartarea ramelor sau magaziilor de recolta.
Nu folositi produsul cand temperatura maxima zilnica este sub 15˚C sau cand temperatura zilnica este peste 40˚C. Se recomanda ca toate coloniile sa fie tratate simultan.


Timp de asteptare:
Zero zile. Nu se utilizeaza in timpul culesului mierii.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review