Filtru pentru masca cu vedere panoramica

190,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Acest filtru este dedicat mastii cu vedere panoramica. 

Este un filtru combinat, polivalent, 


Se utilizeaza numai impreuna cu mastile integrale cu vedere panoramica,  pentru retinerea noxelor sub forma de gaze, vapori, particule si aerosoli. . Utilizarea este permisa numai in medii in care concentratia oxigenului in aerul viciat este peste 17%.

Filtrele sunt realizate conform normativelor SR EN 14387 + A1: 2008, SR EN 148-1: 2000 (racord standardizat 40 x 1/7") si SR EN 143:2002+A1:2006.


Referitor la utilizarea acestui filtru (impreuna cu masca aferenta), durata de viata si conditii de stocare, urmatoarele indicatii au fost primite de la producator, informatii pe care le consideram crucial a fi luate in considerare atunci cand se foloseste masca pentru p-rotectia impotriva Acidului Oxalic: 

  1. Filtrul multigaz combinat model P 2435SX-P3R  retine atat acidul oxalic anhidru (datorita componentei hartie filtranta P3R) cat si acid formic (datorita carbunelui special impregnat). 
  2. Capacitatea de protectie a filtrului sau timpul minim de protectie (durata de folosinta asa cum o denumiti d-voastra) NU POATE FI ESTIMATA REAL. Ea  depinde de conditiile de lucru (concentratie noxa, temperatura aer, umiditate din aer)  si in principal de efortul fizic al utilizatorului, de capacitatea lui respiratorie. Aceste lucruri le gasiti in instructiunea de utilizare livrata odata cu produsul, la punctul 7 (durata de utilizare).
  3. Sfarsitul duratei de viata a filtrului pentru retinere noxe  este indicat prin aparitia mirosului, a gustului, a urmelor de substanta toxica in aerul inspirat.Practic d-voastra veti simti o dificultate in respiratie, moment in care trebuie sa va indepartati, sa parasiti zona in care se gaseste noxa.
  4. Filtrul multigaz combinat model P 2435SX-P3R   NU  este recomandat sa se se foloseasca  de mai multe ori  (intermitent)  pentru situatiile in care trebuie sa retina noxa de gaz (in cazul d-voastra acid formic). Odata desfacut (dop cauciuc si calota metalica) el se foloseste intr-o singura interventie. Daca totusi il folositi de mai mullte ori, la primul semn de dificultate in respiratie parasiti zona cu noxa sau schimbati filtrul . 
  5. Daca filtrul multigaz combinat model P 2435SX-P3R  este folosit pentru retinere  pulberi, fum, particule solide si lichide dispersate in curentul de aer (acid oxalic anhidru)  atunci el se poate reutiliza de mai multe ori, pana la incarcarea totala, adica blocarea filtrului si greutate mare in respiratie.
  6. Filtrul multigaz combinat model P 2435SX-P3R  produs de SC ROMCARBON BUZAU  are o garantie in depozitare de 3 ani de la data fabricatiei.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review