0745383789 / 031-2263853  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  office@fermaapicola.ro

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze SUBLIMOX - sublimator acid oxalic

 • Poze SUBLIMOX - sublimator acid oxalic
 • Poze SUBLIMOX - sublimator acid oxalic
 • Poze SUBLIMOX - sublimator acid oxalic
 
 


SUBLIMOX - sublimator acid oxalic

Pret: 1.650,00 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 19% - 2017 de 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

SUBLIMOX

Este un aparat folosit in tratamentul anti-varroa cu Acid Oxalic, prin sublimare (impropriu "evaporare").   

Aparatul este produs de firma Italiana MEC SERVICES SRL si reprezinta la acest moment cel mai eficient echipament existent pe piata pentru realizarea tratamentului anti-varroa cu Acid Oxalic prin sublimare. 

Aparatul este alimentat la 220V, avand o cuva din INOX incalzita controlat, in care se sublimeaza acidul oxalic. 

Pentru efectuarea tratamentelor recomandam folosirea produsului API-BIOXAL, singurul medicament certificat pe piata romaneasca si europeana pe baza de Acid Oxalic care poate fi folosit atat prin sublimare cat si prin picurare. 


IMPORTANT: 

 • Vaporii de Acid Oxalic rezultati prin sublimare, sunt toxici si periculosi pentru sanatatea omului. De aceea este foarte important ca apicultorul sa foloseasca de fiecare data masca de protectie cu filtre, ochelari si manusi de protectie.  ECHIPAMENTE DE PROTECTIE ADECVATE GASITI  AICI: 
 • Se va lucra intotdeauna in directia opusa vantului
 • Se va pastra API-BIOXAL departe de acesul copiilor
 • Se va tine cont la lucrul cu electricitatea, de masurile de protectie specifice
 • Se vor efectua eventuale teste ale aparatului, doar in spatii deschise si in afara razei de afectare a altor persoane sau animale. 
 • Tratamentul se va efectua DOAR la indicatia si sub controlul medicului veterinar de circumsriptie. 


La livrare, veti primi o cutie ce contine: 

 • Sublimatorul
 • 2 cuve din portelan (sau teflon)
 • 1 recipient de dozare
 • Manual de folosire. 

Consideram foarte necesar sa SE COMPLETEZE CUTIA CU:

Pornirea sublimatorului:

Se va conecta sublimatorul la sursa de curent (220V) fara capacul cuvei (capacul cuvei nu se va tine niciodata pus, pentru a se evita incalzirea acestuia). 

Se asteapta incalzirea cuvei sublimatorului (8-10 min) pe aceasta durata ledurile  galben si cel verde din spatele aparatului sunt aprinse simultan. 

Dupa 8-10 min se va auzi un scurt "beep" ce indica faptul ca temperatura cuvei de sublimare a ajuns la valoare optima. In acest moment va ramane aprins doar ledul verde, in timp ce cel galben se va aprinde intermitent la intervale scurte. 

Folosirea sublimatorului:

In functie de tratamentul recomandat de medicul veterinar si de dozajul recomandat de producator, se ia cu lingurita dozatoare cantitatea de API-BIOXAL si se pune in unul din capacele cuvei de sublimare. In acest caz -  2,3 g / stup este doza recomandata pentru API-BIOXAL

Sublimatorul de tine cu cuva in jos,  se pune capacul cuvei de sublimare, cu acidul oxalic peste cuva, inchizandu-l bine si se rastoarna sublimatorul in pozitie verticala pentru a cadea acidul oxalic in cuva incinsa. Se loveste usor cu degetul peste capacul cuvei, pentru a se asigura ca tot acidul a cazut in cuva. 

Se asteapta aprox 20-25 sec, pentru a se asigura ciclul complet de sublimare a acidului oxalic. 

Fluxul de vapori de acid oxalic trebuie sa fie incet si constant, fara "puf"uri (caz in care se verifica teava sa nu fie infundata cu depuneri). 

Dupa ce s-a terminat sublimarea produsului din cuva, se scoate capacul, se curata de eventuale resturi si se trece la urmatorul stup. 

In tot acest timp se va purta echipamentul de protectie.

Capacele din teflon cu care se alimenteaza cuva sublimatorului cu acid oxalic, se folosesc alternativ pentru a avea timp sa se raceasca.  In stupine mai mari se poate lucra in echipa de 2 oameni: unul incarca cuvele cu acid oxalic iar celalalt face tratamentul. Astfel se ajunge la un randament de pana la 2 stupi tratati / minut, acest aparat ne fiind necesara o racire intre doua tratamente. 


INTRETINERE:

Dupa terminarea tratamentelor, se lasa aparatul sa se raceasca si se curata de resturile de acid oxalic / excipienti. Se poate folosi alcool tehnic (izopropilic) - AICI - pentru curatarea finala.

O foarte mare atentie se va acorda curatarii tevii de evacuare a vaporilor de acid oxalic. Datorita excipientilor sau acidului oxalic partial sublimat, teava se poate infunda in timp, caz deosebit de periculos, deoarece poate arunca capacul sublimatorului in timpul folosirii si stropirea apicultorului cu material incins (insistam inca odata asupra folosirii in permanenta a echipamentelor de protectie). 

Astfel, dupa fiecare folosire, teava se va curata energetic si atent, eventual cu mijloace mecanice (perie de tevi, etc), pentru a se asigura ca teava este perfect curata. 

Deasemenea avem piese de schimb pentru acest produs, respectiv garniturile oring pentru temperatura, capac din teflon si rezistenta electrica pentru cuva. 


0745383789 / 031-2263853 - Comenzi telefoniceDetalii produs


Categorie: APARATE PENTRU TRATAMENTE

Greutate produs: 3 kg.

Producator: ALTULProduse similare