Mavrirol

55,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produs disponibil in stoc

Descriere

Utilizare:

Produsul MAVRIROL este utilizat pentru combaterea varoozei la albine, parazitoza externa produsa de acarianul Varroa destructor, precum si pentru combaterea braulozei, parazitoza externa produsa de insecta Braula coeca.


Substanta activa: Taufluvalinat 


Actiune: Substanta activa este impregnata in benzi de material textil. Medicamentul actioneaza prin contact. Substanta activa penetreaza corpul parazitilor inhiband functiile enzimatice si producand blocajul sistemului nervos, moartea instalandu-se in timp variabil, in functie de cantitatea de medicament acumulata in corpul acestora. 


Mod de administrare:

La nivelul stupinei se scot din cutia de plastic benzile impregnate cu Mavrirol si se introduc in stupi astfel: 

  • La familiile de albine de productie se aplica 2 benzi deasupra ramelor de cuib, transversal, iar la roiuri numai cate o banda.
  • Tratamentul principal cu Mavrirol se face in perioada - sfarsitul verii / inceputul toamnei.
  • Benzile se tin in stupi pana la sfarsitul toamnei- cca 45 zile cand incepe sa se formeze ghemul de iernare. Avand in vedere ca Mavrirol este un produs care actioneaza prin contact se poate face un al doilea tratament si in primavara in a doua parte a lunii martie. In acest caz se va avea grija ca benzile sa fie scoase din stupi cu cca 10 zile inainte de declansarea culesului de productie.
  • Se recomanda ca tratamentul principal cu Mavrirol sa se faca in perioada vara-toamna, numai dupa ultima extractie de miere din anul respectiv! Nu se fac tratamente in timpul culesurilor de miere!

Conservare: 

  • Medicamentul se pastreaza numai in ambalajul original!
  • Medicamentul se pastreaza departe de alimente sau sursele de apa potabila; 
  • Nu se va pastra in acelasi loc cu alte pesticide sau substante toxice, pentru a se evita contaminarea secundara ce-i poate creste toxicitatea fata de albine; 
    Mavrirol nu se pastreaza in locuinta ci numai in stupina, cabana apicola sau atelier, la loc uscat, ferit de lumina si surse de foc deschis. 


Prezentare: 
Cutie din material plastic ce contine 10 benzi (fiecare in lungime de 25 cm) rulate, impregnate cu substanta activa. Cutia este introdusa in punga de polietilena, insotita de prospectul de intrebuintare. 


Valabilitate: 1 an de la data fabricatiei. 


Informatii suplimentare se pot gasi pe prospectul produsului.


IMPORTANT:


ACESTA ESTE UN PRODUS DE UZ VETERINAR CE SE VA ELIBERA DOAR IN CONDITIILE PREVATE DE LEGE, PE BAZA DE RETETA TIPIZATA SAU NOTA DE COMANDA VIZATE DE MEDICUL VETERINAR, DOAR STUPINELOR INREGISTRATE DSV. 

PENTRU FORMULARUL "NOTA DE COMANDA" VA RUGAM SA IL DESCARCATI DE AICI:

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review